Coachreis voor onderwijsinstellingen

Outdoor Insights is in 2017 ontstaan binnen Avans Hogeschool als een interdisciplinair traject voor studenten. Sindsdien wordt het jaarlijks aangeboden en kunnen studenten van alle opleidingen en jaarlagen deelnemen. Inmiddels durven we wel te stellen dat Outdoor Insights een impactvol programma is, wat blijkt uit testimonials van deelnemers. Omdat wij geloven in de kracht van ervaringsleren, willen wij zoveel mogelijk studenten de kans bieden om een tocht als deze te maken.

Outdoor Insights is dus op maat aan te bieden aan studenten van allerlei onderwijsinstellingen. Omdat het is voor iedereen die aan de slag wil met persoonlijke groei, zijn er weinig restricties aan welke studenten kunnen deelnemen.

Wij bieden een compleet verzorgd en afgebakend traject voor de deelnemende studenten. We ondersteunen deelnemers met de voorbereiding, coachen en trainen ze tijdens de tocht en we sluiten het traject inhoudelijk gezamenlijk af.

Wil je dit organiseren voor studenten binnen jouw onderwijsinstelling? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag mee.

Wat doen we?

Outdoor Insights is een meerdaagse hike in het teken van persoonlijke ontwikkeling. Dat betekent allereerst dat deelnemers zich fysiek inspannen. We lopen ongeveer 15 tot 20 kilometer per dag. We slapen in tentjes. Deelnemers dragen alle spullen met zich mee in een flinke rugzak. Dit brengt je aandacht gegarandeerd naar de basis: het lichaam. In een tijd waarin mensen veel cognitief, maar weinig lichamelijk worden geprikkeld, vinden wij het belangrijk om bij die basis te beginnen.

Tijdens de tocht staan deelnemers stil bij hun eigen pad. Waar sta ik nu, hoe ben ik hier gekomen en wat zijn volgende stappen? We besteden aandacht aan doelen, kernwaarden, belemmerende overtuigingen en het vermogen dat je in je hebt om te groeien. We helpen deelnemers om naar te binnen te kijken: signalen in het lichaam te herkennen, gedachten te observeren en emoties te ervaren en omarmen. Om zo te onderzoeken welk pad bij jou past.

Deelnemers spreken met hun coach, met hun buddy en werken ook in stilte en alleen. Doordat deelnemers veel met elkaar delen, ontstaat er tijdens de tocht een hechte band met het reisgezelschap. Zo zorgen we niet alleen voor persoonlijke ontwikkeling, maar ook voor het laten ontstaan en onderhouden van relaties met anderen.

In deze blog lees je meer over de uitgangspunten van Outdoor Insights.

Een traject op maat

Outdoor Insights voor onderwijsinstellingen is een traject op maat. Samen met de opdrachtgever stemmen we af over de doelgroep, de inhoud en de vorm. Outdoor Insights richt zich in beginsel op persoonlijke ontwikkeling in brede zin, maar het is ook mogelijk om een specifiek thema centraal te zetten.

Wat zijn voorbeelden van thema’s die we centraal kunnen stellen in de reis?
-> Balans tussen studeren en vrije tijd
-> Persoonlijke veerkracht en weerbaarheid
-> Omgaan met stress en werk-/prestatiedruk
-> Maken van loopbaankeuzes
-> Het groeien van zelfvertrouwen
-> Werken aan persoonlijke doelen

Het traject

  • Het traject begint met een startbijeenkomst. Hier leren deelnemers de coaches en elkaar kennen. Tijdens deze avond maken we kennis en bespreken we praktische informatie.
  • Voorafgaand aan de tocht heeft iedere deelnemer een individueel intakegesprek met een van de coaches. In dit gesprek concretiseren deelnemers het doel waaraan ze willen werken. Op de eerste avond van de tocht, na aankomst, deelt elke deelnemer diens individuele ontwikkelwens met de groep.
  • Een trektocht van 3-5 dagen. Tijdens de tocht zijn er wandelopdrachten, coachactiviteiten en kampvuursessies. Deelnemers worden gekoppeld aan een buddy waarmee ze een aantal onderwerpen uitdiepen.
  • Bij de afsluitende avond staan we stil bij de verkregen inzichten en ondernomen stappen

Praktisch

Het gebiedOutdoor Insights vindt meestal plaats in de Hohes Venn-Eifel . Dit is een bosrijk en relatief rustig gebied in België, vlakbij de Duitse grens.
Waar slapen we?We slapen op campings. Doorgaans in een tent, maar bij elke camping is er (bijvoorbeeld in geval van nood) mogelijkheid om binnen te slapen.
UitrustingDeelnemers regelen de meeste uitrusting zelf. Ze krijgen van ons een uitgebreide gearlijst en we ondersteunen iedereen met het kiezen en meenemen van de juiste gear. Dat wat deelnemers niet zelf hebben of kunnen lenen, kan via ons worden gehuurd.
DuurDe tocht duurt meestal 4 of 5 dagen. Dit stemmen we af op de wensen van de opdrachtgever.
KostenKosten zijn afhankelijk van de duur van de tocht, het aantal deelnemers en de eventuele huur van materiaal. Op basis van een vrijblijvend kennismakingsgesprek, doen wij een voorstel voor de invulling van de tocht en de bijbehorende kosten.