Individuele coaching

Voor wie is coaching?

Iedereen groeit gedurende zijn leven. Soms wil je dat die groei versnelt, staat iets die groei in de weg of wil je juist even een pauze van het gevoel dat je moet groeien. Je staat bijvoorbeeld voor een invloedrijke keuze, worstelt met een lastige situatie op het werk of in je studie, je hebt een belemmerend gevoel of je wilt een volgende stap in je leven.

In coaching onderzoeken we samen welk doel je wilt bereiken, wat je belemmert en hoe je daar kunt komen. Soms betekent dat in beweging komen, een stap vooruit zetten. Maar het kan je ook helpen berusten in hoe het is. Belangrijk is bovenal dat jij je goed voelt, zodat je keuzes kunt maken en regie neemt in je eigen leven.

Thema’s die we regelmatig tegenkomen, zijn:
> ontwikkelen van assertiviteit
> grenzen stellen
> omgaan met perfectionisme, leren loslaten
> werk-privé balans
> effectiever communiceren
> ontwikkelen van een positieve mindset
> weten wat je wilt; het maken van keuzes

Werkwijze

Om te beginnen is het belangrijk voor ons dat cliënten zich op hun gemak voelen, hun ei kwijt kunnen en zich gezien voelen. Je wordt uitgedaagd om buiten je comfortzone te treden, maar samen zorgen we ervoor dat de stappen die je zet behapbaar zijn.

We onderzoeken wat voor jou belangrijk is en formuleren een concreet doel: dat wat jij wilt bereiken binnen een bepaalde context. We brengen in kaart wat je tegenhoudt om daar te komen en we staan we stil bij alle vermogens die je al bezit om je doel te behalen. In gesprekken doen we oefeningen en bewaken we geboekte voortgang.

Hoe ziet een individueel coachtraject er uit?

Een individueel coachtraject start met een intakegesprek. In de intake maken we jouw doel of doelen concreet en spreken we de frequentie van gesprekken af. Vervolgens volgen er met regelmaat coachgesprekken. Hierin bespreken we voortgang, eventuele obstakels die je tegen bent gekomen en staan we stil bij geboekte successen. Tussen de gesprekken werk je aan concrete opdrachten om je doel te bereiken. In het laatste gesprek van het traject, besteden we aandacht aan borging (toekomstbestendigheid) en evaluatie van het traject.

De duur van een coachtraject is altijd op maat. Bij de meeste coachtrajecten is de deelnemer na vijf gesprekken in staat om weer zelfstandig verder te gaan. Dat is het moment waarop we afronden. Tijdens het coachtraject evalueren we na twee gesprekken de klik en de voortgang en besluit je of je de coaching voortzet.